Бамя с подправки

На назара се оглеждайте за дребна и свежа бамя с тъмнозелен цвят и избягвайте едра, суха и светложълтеникава.

 

 

½ Ч.ч. нахутено брашно

1 С.л. кисело мляко

½ Ч.л. лют червен пипер

½ Ч.л. кимион( млян)

½ Ч.л. куркума

 

400 гр. бамя

олио за пържене

 

 

 

1. Смесват се брашното, подправките, киселото мляко и достатъчно вода, за да се образува каша с гъстота на сметана( може да се добави и 1 яйце).

 

2. Добавя се бамята и добре се разбърква.

 

3. Пържи се в силно загрята мазнина до леко покафеняване.

 

4. Отцежда се от излишната мазнина върху кухненска хартия. Преди сервиране се поръсва със сол и пипер и няколко капки лимонов сок.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>