Лимонови сладки

Сладко-кисели, плътни, влудяващо сочни. Изненадващо наситен лимонов вкус, омекотен от кадифени сметанови нюанси.

 

 

За основата:

 

90 гр. масло

110 гр. брашно

50 гр. пудра захар

¼ Ч.л. сол

 

За заливката:

 

2 яйца

100 гр. кристална захар

20 гр. брашно

¼ Ч.л. сол

75 гр. лимонов сок( прясноизцеден)

25 гр. заквасена сметана ( или кисело мляко)

 

 

1. Маслото се замразява за 1-2 часа в камерата на хладилника. Рендосва се на едро ренде, смесва се с брашното, пудрата захар и сол и БЪРЗО се омесва до гладко тесто. Разстила се равномерно на тънко по дъното на тавичка 18/30 см. Веднага се слага в камерата за 15 минути.

 

2. Основата се пече за 12-13 минути в предварително загрята на 165 градуса фурната.

 

3. През това време се прави заливката: смесват се яйцата, захарта, брашното и солта и се разбъркват до гладка каша. Добавят се лимоновия сок и млякото и леко се разбъркват.

 

4. Залива се върху горещата основа и тавата се връща във фурната да се допече за 9-10 минути на 160 градуса.

 

5. Оставя се да изстине върху решетка. По желание се поръсват с пудра захар.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>