Печен патладжан а.к.а. Баба гануш

 

Всички съставки на тази арабска „лютеница” са в количества и пропорции по личен вкус- точно както и в България няма две баби да правят абсолютно еднаква лютеница.

 

 

2-3 големи патладжана

около 100 гр. тахан

3-4 скилидки чесън

няколко стръка магданоз

1 ч.л. червен пипер

1 С.л. лимонов сок

сол, черен пипер и зехтин на вкус

 

1. Патладжаните се режат на две по дължина и се пекат във фурна на 190 градуса за 20-30 минути( за приятен вкус на пушено е добре преди това се препечат за бързо на открит огън( напр. газов котлон)).

 

2. Когато изстинат, с лъжица се изгребва вътрешността, а люспата се изхвърля. Добавят се всички останали съставки и се пасира( в процесор или се мачка с вилица).

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>