Всички съставки на тази арабска „лютеница” са в количества и пропорции по личен вкус- точно както и в България няма две баби да правят абсолютно еднаква лютеница.
2-3 големи патладжана
около 100 гр. тахан
3-4 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 С.л. лимонов сок
сол, черен пипер и зехтин на вкус
1. Патладжаните се режат на две по дължина и се пекат във фурна на 190 градуса за 20-30 минути( за приятен вкус на пушено е добре преди това се препечат за бързо на открит огън( напр. газов котлон)).
2. Когато изстинат, с лъжица се изгребва вътрешността, а люспата се изхвърля. Добавят се всички останали съставки и се пасира( в процесор или се мачка с вилица).