Лятна супа от тиквички

 

Малко хора вярват, че думите „супа” и „тиквички” могат да образуват каквото и да е приятно словосъчетание.Ароматната комбинация между индийско орехче, босилек и девесил обаче, бързо превръщат изненадата в истинско откровение.

 

 

1 голяма глава лук

2 големи тиквички( към 800 гр)

2-3 чаши бульон( според желаната гъстота; най-добре домашно приготвен рибен)

голяма шепа пресни босилек, магданоз и девесил

½ Ч.л. индийско орехче( фино рендосано)

3 ореха( смляни)

сол на вкус

1 Ч.ч. сметана( може и заквасена; или мляко)

 

 

1. Лукът се задушава на слаб огън в малко зехтин.

 

2. Добавят се нарязаните тиквички и бульона и се задушава на съвсем слаб огън за 20-30 минути.

 

3. Маха се от огъня, добавят се останалите съставки и се пасира.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>