Палачинки с (козя) извара

 

Много хора са ‘се едно: „ О, това са палачинките за някоя празнична или най-малкото специална неделна закуска!”, а ние на село сме ‘се едно:” Я по-добре дай да пробваме колко често ш’ ги правим докат’ ни омръзнат!”.

 

 

2 яйца

80 гр. извара (най-добре домашна)

150 гр. кисело мляко( най-добре овче)

60 гр. брашно

½ Ч.л. сода за хляб

½ Ч.л. сол

 

1. Разбива се всичко заедно- ако трябва се долива няколо лъжици вода, за да стане с плътността на рядка лютеница, а не както повечето палачинки като гъста боза.

 

2. Пекат се на умерен!! огън в съвсем леко омазнен тиган.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>