Патладжан по японски

 

 

3 патладжана( средноголеми)

100 мл. бяло вино( сладко)

25 гр. мизо паста

сусам за поръсване

студенопресован зехтин за поръсване

 

1. Патладжаните се режат на две половини по дължина. С малко ножче се изрязва в дълбочина около ципата и след това на ромбове( като на снимката).

2. Поръсва се с бяло вино( което трябва да проникне между разрезите). Поръсва се и с малко зехтин. Леко се намазва с мизо пастата и се поръсва със сусам( или други семки).

 

3. Пече се на 200 градуса за 30-40 минути.

 

При поднасяне се поръсва със студенопресован зехтин.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>