родопски колаци

Приятно кисели на вкус и прости за изпълнение с подръчни мат’ряли.

 

2 Ч.ч. брашно за хляб

1 Ч.ч. кисело мляко( най-добре домашно овче или биволско)

1/2 Ч.ч. вода

1 Ч.л. сода

щипка сол

 

1. Разбива се всичко заедно- ако трябва се долива няколо лъжици вода- докато стане с плътността на доста гъста боза.

 

2. Пекат се на умерен!! огън в съвсем леко омазнен тиган( по принцип се правят по-дебели от тези  на снимката).

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>