течен шоколад

 

Класическо съотношение 1/1,5/2( ядки/шоколад/сметана) и добра основа за безкрайни импровизации и проверка качеството на различни продукти.

 

 

100 гр. лешници( част от тях може да се заменят с бадеми)

200 мл. течна сметана( да Не се използва растителна)

20 гр.( 1 С.л.) мед

щипка сол

80 гр. тъмен шоколад( 70% или повече, тук е Valhrona Caraibe 66%)

70 гр. млечен шоколад( тук е Lindt Milch)

 

1. Лешниците се пекват леко за 5 минути на 180 градуса.

 

2. След като поизтинат се смилат фино( да не се използват предварително печени или смляни ядки!!).

 

3. На водня баня се стопяват заедно двата вида шоколад.

 

4. Смесват се лешниците, сметана, мед и сол и се разбъркват. Добавя се шоколадът и се разбърква добре, но като се внимава да Не се обогатява с въздух сместа.

Пресипва се в буркан и плътнозатворен се съхранява  в хладилник.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>