Mляко с агар-агар

 

Източноазиатски детоксикиращ десерт с агар-агар и плодове.

 

За бадемовия пласт:

1+1 Ч.ч прясно мляко

2 Ч.л. агар-агар

2 С.л захар

1 С.л. Frangelico( или друг бадемов ликьор)

 

За сливовия пласт:

½ Ч.ч. прясно мляко

1 Ч.л. агар-агар

3-4 сливи( или други плодове, фино смляни на пюре)

 

 

1. За бадемовия пласт-

агара се смесва с една(!!) чаша мляко и се оставя за няколко минути.

2. Слага се на средносилен огън докато заври, след което се веднага се отстранява. Оставя се няколко минути да поизстине, като често се разбърква, за да не се образува каймак.

3. Добавя се захарта и се разбърква. Добавя се останалата 1 чаша мляко, след което и бадемовия ликьор. Разбърква се много добре и се пресипва в подходящ съд- така че да се образува пласт около 2.5-3 см.

 

4. За сливовия пласт- повтарят се стъпки 1 и 2. След тях се добавя пюрето от сливи. Разбърква се много добре и се пресипва в подходящ съд- така че да се образува пласт около 3-4 мм.

 

Когато стегне( след около час) се декорира по предпочитание и артистични наклонности.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>