Кифли „hot cross“

 

Мекият и пухкав вариант на щолен- подходящи за хапване в деня на печенето, а не като щолена да трябва го чакаме няколко дена.

Прави се тесто по рецептата за Щолен: http://pechen.bg/?p=1254.

От него се правят хлебчета по 60-80 гр, които се редят върху хартия за печене, покриват се и се оставят да втасат за 1-2 часа( докато леко започнат да втасват).

Пекат се в предварително зарята на 175 С за 20 минути- на 12 минута тавата се завърта за равномерно опичане.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>