Тиквени понички

за 15-20 понички:

420 гр. тиква( сварена и смачкана)

2 Ч.ч. брашно за хляб

 

щипка сол/пипер/анасон

1 чл(3 гр.) мая (суха инстант)

 

1. Тиквата и брашното, сол, пипер, анасон и се смесват и се оставят за 1-8 ч( да се накисване, най-добре за през ноща).

Добавя се мая( смесена за 5 минути със 2 С.л. леко затоплена тиква). Омесва се за 5 минути меко тесто като се ръси щедро с брашно, за да не залепва, но се внимава тестото да не поеме прекалено много и да стане твърдо.

 

2. Покрива се и се остава да втаса 1.5-2 часа.

 

3. Втасалото тесто се прехвърля върху набрашнена повърхност, разделя се на 15-20 равни части, оформят се понички и се пържат в силно загрята( но не чак да пуши) мазнина като се обръщат по веднъж.

 

Един коментар по „Тиквени понички

  1. Pingback: Хляб с тиква | Печен

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>