Крем тиква

рецепта: уличен продавач на крем от тиква в Рио де Жанейро

 

За 6 порции:

 

700 гр. тиква( полусварена и смачкана)

4 яйца

50-90 гр. захар

2-3 карамфилчета( току що сляни)

щипка индийско орехче

щипка сух джинджифил

щипка канела

щипка сол

200 гр. течна сметана

 

1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се останалите съставки и се разбърква. Пресипва се в намазани леко с масло формички, които се редят в тава, пълна с гореща вода( водата да им стига до половината височина).

 

2. Пече се на 180 градуса за 40-50 минути- бодната в средата клечка трябва да излиза чиста).

 

При поднасяне може да се посипе съвсем леко със захар, която се карамелизира на син пламък от газова горелка( както е на снимката).

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>