Черешово брауни

Да се използват сладки тъмни череши с меко месо, а не т.нар. хрущялки, които са воднисти и с твърдо месо.

Най-добре да престои 24 часа в хладилник, за да просъхне, да се слегне и уплътни- за по-изразен вкус и леко дъвчащ ефект.

 

По рецепта на Scharffen Berger

160 гр. черен шоколад( над 60 % какао)

160 гр. масло

220гр. ( до 300 гр.) захар

4 яйца

140 гр. брашно за хляб( пресято)

200-300 гр. череши( без костилките)

 

1.  Шоколадът и маслото се стопяват на водна баня.

 

2.  Махат се от банята и към тях се добавят леко разбитите захар и яйца. Леко се разбъркват. Добавя се и брашното и внимателно се разбърква, без престараване. Добавят се и черешите. Пресипва се в леко намазана с масло и поръсена с брашно тава( 24/24 см, най-добре керамична).

 

3. Пече се на 160 градуса за 35-45 минути( проба с клечка излиза полусуха с по  няколко залепнали трохи ).

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>