Тиква с грис

 

Оригинална( и едва ли скоро ще бъде надмитата) рецепта на Работилница Печен:)

 

1 чч грис

100 гр масло

 

2 чч тиква (настъргана)

1,5 чч мляко(горещо)

1 чч захар

¼ чл индийско орехче

½ чч орехи( пекнати леко)

 

За шоколадовия ганаш:

100 мл течна сметана

100 гр тъмен шоколад( над 50 % какао)

 

1. Гриса се запържва в маслото( най-добре в съд с дебело дъно) за 15-20 минути на бавен огън при НЕПРЕКЪСНАТО бъркане с дървена лъжица- докато покафенее леко.

 

2. Всичко се смесва в тава( най-добре керамична). Мляко се сипва докато продуктите леко плувнат, но не чак да ги покрие.

 

3. Пече се на умерена фурна(предварителнозагрята) докато стегне и гриса поеме всичката влага- около 20 минути.

 

4. Когато напълно изстине се залива с щоколадовия ганаш( в кипнатата сметана се прибавя шоколада и се изчаква 1 минута. След това се бърка бавно докато се смесят. Залива се преди да изстине и да се стегне.).

 

2 коментара по „Тиква с грис

  1. Тези рецепти ме привличат с това,че се употребяват продукти,които аз харесвам -цвекло,моркови,тиква.Искам да ги пробвам и аз.Успехи!

  2. Благодаря, в работилницата наистина вярваме, че използването на качествени местни прости продукти според сезона, комбинирани с минимална сложност, осигурява върховното кулинарно преживяване :)

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>