Спомени от детската градина
За разлика от класическите пухкави понички, тези оказват донякъде съпротива при разкъсване и са дори приятно дъвчащи- подобно на мекици.
2 сл олио
1/3 чч захар
1 яйце
1/4 чч прясно мляко
3/4 чч моркови ( ситнорендосани)
2 чч брашно за хляб
2 чл бакпулвер
1 ванилия
1/4 чл сол
1/4 чл индийско орехче
1/4 чл канела
олио за пържене
1. Съставките се смесват по дадената последователност. Бърка се с дървена лъжица докато тестото започне да се отделя от съда, въпреки, че ще си остане доста лепкаво. Накрая с добре набрашнени ръце се омесва за 1/2 минута и се оформя на топка.
Желателно е тестото да престои 8-24 часа в хладилника.
2. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност до дебелина 1 см и с различни чаши се реже на кръгове с дупка.
3. Пържат се за по 1-2 минути от всяка страна в много силно загрято олио( но не чак да пуши), в което да потъват наполовина. Изваждат за отцеждане върху кухненска хартия.