Морковени понички

Спомени от детската градина :)

За разлика от класическите пухкави понички, тези оказват донякъде съпротива при разкъсване и са дори приятно дъвчащи- подобно на мекици.

 

 

2 сл олио

1/3 чч захар

1 яйце

1/4 чч прясно мляко

3/4 чч моркови ( ситнорендосани)

 

2 чч брашно за хляб

2 чл бакпулвер

1 ванилия

1/4 чл сол

1/4 чл индийско орехче

1/4 чл канела

 

олио за пържене

 

 

 

1. Съставките се смесват по дадената последователност. Бърка се с дървена лъжица докато тестото започне да се отделя от съда, въпреки, че ще си остане доста лепкаво. Накрая с добре набрашнени ръце се омесва за 1/2 минута и се оформя на топка.

Желателно е тестото да престои 8-24 часа в хладилника.

 

2. Тестото се разточва  върху набрашнена повърхност до дебелина 1 см и с различни чаши се реже на кръгове с дупка.

 

3. Пържат се за по 1-2 минути от всяка страна в много силно загрято олио( но не чак да пуши), в което  да потъват наполовина. Изваждат за отцеждане върху кухненска хартия.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>