Уисконсин крем карфиол

 

По идея на Cafe Zupas

 

 

3 сл масло

1 глава лук

¼ чч брашно( пшенично, може и малко нахутено да се използва)

щипка сол

1-2 чч бульон( домашен)

1 чч течна сметана (в никакъв случай растителна)

1  карфиол

1 чл горчица( най-добре от ретро вида на зърна)

1 чч ароматно сирене(като чедър или пепър джак)- пожелание

сол и пипер на вкус

 

Всички съставки са дадени в само ориентировъчно количество, супата( на снимката почти прилича на пюре или крем) винаги позволява да я модифицираме по свой вкус, като е  желателно акцентите да падат върху млечните съставки, а подправка е само едрозърнестата горчица и по желание може да се прибавят пресен копър, чесън, джинджифил и др.

 

 

1. В маслото задушаваме нарязания лук( в тази фаза може да се добавят чесън и джинджифил). ( Сега може да се добавят и 5-6 печурки.) Прибавя се брашното и се запича за 3-4 минути.

 

2. Добавя се топлият бульон( ако предпочитате по-рядка супа- добавете още 1-2 чаши бульон или вода). Когато заври се слага и начупеният карфиол. Задушава се на много тих огън за 20-30 мин.

 

3. Добавя се сметаната и се задушава още 5 минути, като се бърка да не загори.

 

4. Пасира се. Добавят се горчицата и сиренето, изчаква се 1-2 минути да се стопят и добре се разбърква.Подправя се на вкус.

При поднасяне се добавя (по желание) пресен магданоз и копър.

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>