Кокоски с ананас

 

Появата им на парти кара дори оркестърът да позаглъхне сред надигащата се врява ,а погрешното интерпретиране на трудноудържимите стенания( имащи всъщност оргазмична природа) е възможно да създаде временна паника. Шоуто просто спира до пълното им унищожаване.

 

 

за 20-22 сладки:

 

350-400 гр ананас( пресен* или консерва)

*при избиране на ананас да се внимава да няма лек мухъл около листата и дъното( индикатор за загниване от вътре); да не се купува ананас от Коста Рика, вероятно е ГМО)

150 гр захар( най-добре кафява)

щедра щипка сол

 

200 гр кокосови стърготини( най-висококачествени(пресни и пухкави) се намират по био магазините; в център ИДЕЯ ВИТА има супер качествени)

щипка ванилия

5-6 сл фъстъчено масло( или 2 белтъка)

 

1. Нарязаният ананас, заедно със захарта и щипка сол се слагат на умерен огън и от време на време се разбърква до сгъстяване (като мармалад)( може и да им се сложи допълнително 4-5 с.л.захар). Това отнема 20-40 минути. Маха от огъня и се остава да поизстине.

( По-добре да не се пасира, за да останат и някои по-големи парченца, те после дават силен и изненадващ ананасов кик.)

 

2. Добавят се кокосовите стърготини и ванилията.

(Така сместа може да остане няколко дена в хладилника- до когато имаме възможност да преминем към печенето.)

 

3. Накрая се прибавя фъстъченото малсло(или белтъците(леко разбити)). Разбърква се добре.

 

4. С чаена лъжичка и ръце се оформят големи колкото орех пирамидки. Те се подреждат върху тава покрита с хартия за печене

( в Била има добра австрийска хартия за печене, да не се купува хартия марка FINO( каквато в момента продават навсякъде в БГ и е менте)).

 

5. Пече се (в предварително!!! загрята фурна) на 150 градуса( слаба) за около 15-20 мин. Ако започнат да прегарят отгоре, веднага да се покрият с алм. фолио до края на печенето.

Номерът е почти да не си променят цвета при печенето, а само леко да са покафенели по дъното( иначе стават прекалено сухи).  Това става само ако се пече на много слаба фурна.

 

В деня на печенето са леко хрупкави, а при съхраняване в стъклен( или керамичен) буркан, омекват и стават дъвчащи.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>