Реване ( ъпгрейднато)

 

Любимото от детската градина реване само става по-добро.

Това е една доста така да се каже едрозърнеста рецепта, затуй , при желание, половината от гриса може да се замени с обикновено брашно с цел по-кадифена консистенция.

 

за сладкарска тава 30/40/3 см, може и във висока тава 30/20 см

350 гр грис

1 чч кокосови стърготини

1 чч захар

3 яйца

2 сл олио

450 гр кисело мляко

1.5 чл сода бикарбонат

1 чл кардамон

 

 

1. Всички съставки се смесват и разбиват добре с миксер. Сместа се сипва в застлана с хартия за печене ( или намаслена и набрашнена) тава( най-добре керамична).

 

2. Пече се на 170-180 градуса( умерена, предварителнозагрята фурна) за около 30-40 минути. Може да се покрие с хартия за да не прегаря отгоре.

След вадене от фурната се остава за няколко минути да се стегне и после внимателно се обръща върху решетка и хартията веднага се отлюспва от дъното на реването.

 

3. Изстиналото реване се залива с топъл сироп( приготвен от 1 чч захар и 1.5 чч вода, 1 сл лимонов сок, 1-2 сл розова вода(по желание)- варени за 15 минути на слаб огън).

По желание може да се залее с двойно количество сироп, а също така може след няколко часа да се обърне в тавата за по-равномерно овлажняване.

може и да се залее с желе: http://pechen.bg/?p=2722

 

 

 

Един коментар по „Реване ( ъпгрейднато)

  1. Pingback: revane | Печен

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>