Finger food разновидност на класическата комбинация гъби с ориз.
Работилница Печен има удоволствието да представи бъдещия последен писък при кетъринга.
400 гр гъби( каквито се намират според сезона- булки, сърнели, печурки и пр.)
2 сл масло
1-2 скилидки чесън
1-2 см джинджифил
1 люта чушка
1-2 глави лук
сол/пипер
магданоз
15-20 оризови кори за сурови немчета( от виетнамскиЯ магазин на ул. Петър Панайотов 6- до стадион Локомотив)
бобени спагети- пожелание ( от виетнамскиЯ магазин)
рукола- пожелалние
виетнамски сос за немчета- пожелание( от блога на Ана http://inanskitchen.com/id/recipe-items/nem-sauce:
2 ск чесън
1 люта чушка
сол/пипер
щипка захар
3 сл рибен сос( във виетнамскиЯ магазин има качествен такъв)
1 сл лимонов сок( прясноизцеден)
100 мл топла вода
1. В горещото масло се задушават само за 30 сек. чесъна, джинджъра и лютата чушка. Преди да са успели да загорят се добавя и лукът. След около 2 мин. се добавят и гъбите. Бърка се от време на време на умерен огън около 15-20 мин, докато им се изпари водата. Подправят се и се поръсват с магданоз. Оставя се да изстине.
2. В оризовите кори за немчета( намокрени за 5 секунди или според упътването на пакета) се слага по 1 сл от плънката (може и няколко листа рукола) и пожелание малко бобени спагети. Завиват се като сарми.
3. За соса: чесъна и лютата чушка заедно със щипка сол се намачква в хаванче. Добавят се останалите съставки и се разбърква.