Гъби в оризови кори +виетнамски сос

Finger food разновидност на класическата комбинация гъби с ориз.

Работилница Печен има удоволствието да представи бъдещия последен писък при кетъринга.

 

 

400 гр гъби( каквито се намират според сезона- булки, сърнели, печурки и пр.)

2 сл масло

1-2 скилидки чесън

1-2 см джинджифил

1 люта чушка

1-2 глави лук

сол/пипер

магданоз

15-20 оризови кори за сурови немчета( от виетнамскиЯ магазин на ул. Петър Панайотов 6- до стадион Локомотив)

бобени спагети- пожелание (  от виетнамскиЯ магазин)

рукола- пожелалние

 

виетнамски сос за немчета- пожелание( от блога на Ана http://inanskitchen.com/id/recipe-items/nem-sauce:

2 ск чесън

1 люта чушка

сол/пипер

щипка захар

3 сл рибен сос( във виетнамскиЯ магазин има качествен такъв)

1 сл лимонов сок( прясноизцеден)

100 мл топла вода

 

1. В горещото масло се задушават само за 30 сек. чесъна, джинджъра и лютата чушка. Преди да са успели да загорят се добавя и лукът. След около 2 мин. се добавят и гъбите. Бърка се от време на време на умерен огън около 15-20 мин, докато им се изпари водата. Подправят се и се поръсват с магданоз. Оставя се да изстине.

 

2.  В оризовите кори за немчета( намокрени за 5 секунди или според упътването на пакета) се слага по 1 сл от плънката (може и няколко листа рукола) и пожелание малко бобени спагети. Завиват се като сарми.

 

3. За соса: чесъна и лютата чушка заедно със щипка сол се намачква в хаванче. Добавят се останалите съставки и се разбърква.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>