Пандишпаново руло

 

Лесна, бърза и винаги стабилно работеща рецепта със запомнящи се пропорции и отличен вкус.

Кадифен блат откриващ безбройни възможности за епично омазване( в случая- сладко от круши, рожков и бита сметана).

 

 

5 яйца

5 сл захар

5 сл брашно

 

 

1. Белтъци и жълтъци се разделят. Жълтъците се разбиват с 2 сл захар до побеляване.

2. Белтъците се разбиват (в началото със щипка сол) с 3 сл захар до образуване на меки връхчета.

3. Белтъците се изсипват върху жълтъците, поръсва се отгоре и (пресятото) брашно. Заедно с брашното може да се добави и 1-2 сл брашно от рожков или какао на прах( пресяти през много фина цедка). Внимателно и само с вилица леко се разбърква отдолу нагоре.

4. Сместа се сипва в правоъгълна тава( 20см/30см; застлана с хартия за печене) на тънък пласт( около 1 пръст ). Пече се 10-тина минути в силна фурна( 200градуса).

След като се извади и поизстине леко, се обръща да доизстива на решетка, а хартията се маха.

5. Когато изстине се намазва (с крем, сладко, разбита сметана) като вътрешните 2 пръста от блата не се мажат, за да се навие по-лесно.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>