Леки плодови гофрети

 

Няма ох, няма ах.

 

 

за 10 гофрети:

2 чч брашно

2 сл захар

1.5 чл бакпулвер

щипка сол

щипка канела

 

2 яйца( разделени белтъци и жълтъци)

1.5 чч вода( или мляко)

3 сл масло

1 голям банан( около 200гр.)( може и друг плод, например тези на снимката си ги направихме с 2 райски ябълки)

 

1. Сухите съставки се смесват в голяма купа.

 

2. Добавят се жълтъците, след тях постепенно се добавя водата и стопеното масло като се бърка непрекъснато. Да не се прекалява с бързината и силата на бъркане- когато вече няма съхи участъци се спира( иначе може да станат глетави). Тестото трябва да е леко и пухкаво като за мъфини, а не рядко като за палачинки.

 

3. Добавя се пасираният( или намачкан с вилица) плод и леко се разбърква.

 

4. Добавят се разбитите на сняг белтъци и много внимателно се разбърква от долу нагоре.

 

5. Пекът се за по 4-5 минути в гофретник.

 

Добре е да се поръсят с кленов сироп, попиващ в тях.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>