Крем хрян

Свежо до степен на огнедишащо.

Перфектният сос за небрежно топване, когато си похапваме нарязани хрупкави зеленчуци( листа целина, моркови, броколи и пр.).

Универсален размазвач на филии- за сандвич се връзва на практика с всичко.

 

 

50 гр хрян корен

100 гр майонеза( рецепта за домашна майонеза: идва скоро)

100 гр заквасена сметана

1-2 чл бял винен оцет; или лимонов сок

сол и (току-що смлян) бял пипер на вкус

 

Коренът хрян( обелен) се рендосва на възможно най-ситно, след това е добре да се счука в хаванче( с малка щипка сол).

Добавят се останалите съставки и добре се разбърква.

 

 

 

 

Един коментар по „Крем хрян

  1. Pingback: Печен фалафел на фурна | Печен

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>