Паста куркума( и златно мляко)

Аюрведична рецепта от Yogi Bhajan, който препоръчва да се взима всеки ден за общ пречистващ ефект.

Сред безбройните приложения на този класически пенкелер, да спомена само няколко от основните:

Отлично средство за детоксификация на черния дроб.

Отлично противовъзпалително средство( и като се има предвид, че повечето от болежките се причиняват от различни възпаления- има мощно обезболяващо действие).

 

Паста куркума

8-9 сл вода( най-добре изворна, може и филтрирана)

4 сл куркума( на прах)

 

Смесват се и се вари (с често бъркане) на слаб огън за 7-9 минути. Ако пастата се сгъсти прекалено, се добавя по мъничко вода.

След като изтине се сипва в стъклено бурканче, затваря се плътно и се слага в хладилника.

 

Приема се по 0.5-1 чл от пастата по 2 пъти на ден( смесено с ядене, чай, кисело мляко или под формата на „златно мляко“).

При ударно лечение, след 3-4 дена би трябвало да има забележително намаляне на възпалителните процеси.

За всички възрасти се препоръчва ежедневна употреба.

Срокът му на годност в хладилник е 2 седмици, след това може да се появи промяна във вкуса и трябва да се изхвърли.

 

 

Златно мляко

0.5-1 чл паста куркума

1 чч мляко( най-добре ядково( бадемово, конопено и пр), може и краве)

подсладител по желание( мед, петмез, кленов сироп и пр.)

0.5 чл бадемово олио( или друго по избор)

 

Всичко (без олиото) се разбърква, слага се да заври и после веднага се маха от огъня.

Kато поизстине леко се добавя и олиото и се разбърква.

Готово е за пиене.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>