Karniyarik

Турската версия за пълнен патладжан директно влиза в графата „най-доброто засега“.

 

 

3 патладжана( средноголеми)

1-2 сл мазнина

500 гр кайма

3 глави лук

300 гр домати( рендосани на пюре)

2-3 чушки( нарязани)

сол

чер пипер

3-4 скилидки чесън( смачкани)

1 чл куркума( пожелание)

1-2 люти чушки( пожелание)

 

Патладжаните се режат наполовина по дължина и се издълбават с лъжица на около 0.5 см от обвивката като се внимава тя да не се пробие. Сърцевината се нарязва на малки парчета.

В голяма тенджера запържваме каймата при постоянно бъркане.

Добавя се нарязаният лук и също леко го запържваме.

Добавят се доматите, чушки, издълбания патладжан и подправки( според някои версии на рецептата, каймата се добавя сега). На среден огън се бърка докато остане на мазнина( 10-15 мин).

С тази смес пълним половинките патладжан и подреждаме в тава.

Пече се на( предварително загрята) силна фурна за около 20-25 мин.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>