Fesenjoon

 

Пиле с орехи и меласа от нар.

 

 

800 гр пилешко

3-4 сл масло

2 глави лук

2 чч бульон

1,5 чч орехи

2 сл захар

5 сл меласа от нар( от арабски магазин)

1 чл куркума

1/4 чл канела

1/4 чл индийско орехче

1/4 чл чер пипер

сол

 

1.  Пилето( нарязано на хапки) се запържва леко в маслото до поява на кафеви петънца. Това става на 3-4 порции, за да не се препълва дъното на тенджарата в която пържим. Готовите хапки вадим настрана.

2. След пилето запържваме(леко) и лука в същата тенджара. Връщаме там пилето, добавяме бульона и на слаб огън задъшаваме 30 минути.

3. През туй време- орехите се препичат леко( най-лесно на сух тиган). Остават се да изстинат и се смилат.

4. В тенджарата се добавят всички останали съставки и продължаваме със задушаването още 1 час- докато остане на мазнина. Разбърква се няколко пъти, за да не загаря.

Поднася се с ориз или хляб.

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>