Banana Bread Madness Champion 2013

Класически неустоимовсепоглъщащ пир за всички сетива.

 

Отдавна не бях се на’фърлял така, та чак да ми пукат ушите.

 

С две драматични продължения на финала (за първи път в историята на Banana Bread Madness Championship), неостаряващата рецепта на The Joy Of Cooking (изд. 1997) разцепи Dorie Greenspan( която хитро се опита да размаже с баснословни количества захар и масло).

 

1.3 чч (200 гр) брашно

3/4 чл сол

1/4 чл бакпулвер

1/2 чл канела

 

125 гр масло(размекнато на стайна температура)

1/3 чч захар

2 яйца

2-3 банана( много узрели, но не презрели)

1/2 чл сода( разтворена за 2-3 минути в 1 сл кисело мляко или заквасена сметана)

 

 

1.Сухите съставки се смесват в голяма купа.

 

2. Маслото, захарта, яйцата и бананите се смесват и  намачкват с вилица или още по-добре с преса за картофено пюре- хубаво е да има някои големи парчета, но в по-голямата си част трябва да са намачкани и смесени.  Накрая се добавя и содата и се разбърква леко.

 

3. Мокрите съставки се сипват към сухите и се разбъркват ЛЕКО- само с вилица или шпатула( да не се използва миксер). Колкото по-малко се бърка, толкова по-добре се вдига при печенето. Пресипва се във форма за печене 20/12 см( най-добре керамична, застлана с хартия за печене) или кръгла с диаметър 19 см.

 

4. Пече  се на 180 градуса ( предварително загрята) фурна за около 50-60 минути- клечка бодната в средата трябва да излиза напълно чиста. Разполага се в долната 1/3 на фурната, след първите 30 минути може да се покрие с хартия, за да не изгори отгоре.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>