Рубрика „СУПЕР vs ГУРМЕ”

 

Ако при тест със завързани очи 9 от 10 човека избират даден продукт( който иначе биха пренебрегнали), щом това ще помогне, ходете така на пазар.

Или поне не гледайте цените на стоките, те са само за заблуда.

 

Днес: Какао на прах

 

Dr. Oetker

vs

Valrhona

 

Съдържание и Цена:

 

Dr. Oetker- Обезмаслено какао( 11% масленост). Произходът на какаовите зърна е неизвестен( т.е. каквото имало най-евтино на борсата, нали ще се мели на прах). 2.50 лв. за 100 гр( в денонощния Супер).

Забележка: Какаовото масло осигурява вкуса и аромата( освен че е ужасно скъпо) и ако в дадена рецепта се търси примерно 1 с.л. какао, при експериментите в домашни условия сме принудени да слагаме поне 2 с.л. от Dr. Oetker, за да заприлича крайния резултат на НЕЩО. Това в дългосрочен план увеличава цената поне двойно – т.е. РЕАЛНАТА цена отива към 5 лв. за 100гр. само заради избитото масло, към което трябва да прибавим и разликата в качеството на суровината.

 

Valrhona- 100% какао( 20% масленост) от подбрани региони и реколти. 6.72 лв. за 100 гр.( в магазин ”Дар от боговете”)

 

Наблюдения:

 

Dr. Oetker- когато се използва за печене( например на кексове), крайните продукти го докарват само на цвят, a вкус и аромат почти липсват. Опитите да се яде така( например в топло мляко на „горещ шоколад”) не са приятни.

 

Valrhona- Кухнята се изпълва с аромат на какао при самото отваряне на пакета. Печивата ухаят в радиус 10 метра и вкусът им е влудяващ букет от нюанси на какао.

 

Извод:

Първоинстанционно ориентирана Реклама плюс обикновена Глупост са единствените логични причини 99% от хората( така силно желаещи да променят света) да дават реално над 5 лв. за 100 гр. третокачествени какаови зърна, залежавали 2 години в някой опикан склад в Дубай. Произведено от румънски тарикати под шапката на международно акционерно дружество.

Алтернативата е 6.70 лв. за 100 гр. ИСТИНСКО КАКАО от избрани и наблюдавани от специалисти на Valrhona плантации. Произведено от хора, които от поколения насам имат самочувствието, че отглеждат най-качественото какао в света.

Гласувайте мъдро с бюлетините в портфейла си.

5 коментара по „Рубрика „СУПЕР vs ГУРМЕ”

  1. Thanks, Hellen, only first have to find out what means a „„google+“ button for the blog“. It`s probably a good thing and I`ll soon add one.
    Panko

Вашият отговор на Ivalene Отказ

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>