Най-бързият начин къщата ни да се размирише на дюнерджийница, стига разбира се да сме се запасили с правилните подправки от арабския магазин.
1 кг пресни картофи( дребни; добре почистени, но небелени)
3-4 сл масло( или шарлан или друго илио)
3-4 сл фъстъчено масло( пожелание)
1-2 чл подправки( най-добре става с “ шарена сол за дюнер“ от магазин Багдад)
1 чл червен пипер
сол и пипер
1 връзка пресен копър
соев сос( натурален без добавки, най-добре Кикоман)
1. Картофите се сваряват за 15-20 минути, като се внимава да не се разварят.
2. Прехвърлят се в тавичка и се накълцват на половинки. Поръсват се първо с подправките и се разбърква. Заливат се после и с маслата и леко се разбърква.
3. Пече се най-отгоре в (предварително!!) загрята на макс фурна за 15 минути( до зачервяване)
След вадене от фурната се поръсва с нарязан на ситно пресен копър и малко соев сос.
Най-добре да се поднасят топли в компанията на доволно количество заквасена сметана и/или малко сирене.
.