Пресни картофи на фурна

Най-бързият начин къщата ни да се размирише на дюнерджийница, стига разбира се да сме се запасили с правилните подправки от арабския магазин.

 

1 кг пресни картофи( дребни; добре почистени, но небелени)

3-4 сл масло( или шарлан или друго илио)

3-4 сл фъстъчено масло( пожелание)

1-2 чл подправки( най-добре става с “ шарена сол за дюнер“ от магазин Багдад)

1 чл червен пипер

сол и пипер

1 връзка пресен копър

соев сос( натурален без добавки, най-добре Кикоман)

 

1. Картофите се сваряват за 15-20 минути, като се внимава да не се разварят.

2. Прехвърлят се в тавичка и се накълцват на половинки. Поръсват се първо с подправките и се разбърква. Заливат се после и с маслата и леко се разбърква.

3. Пече се най-отгоре в (предварително!!) загрята на макс фурна за 15 минути( до зачервяване)

След вадене от фурната се поръсва с нарязан на ситно пресен копър и малко соев сос.

Най-добре да се поднасят топли в компанията на доволно количество заквасена сметана и/или малко сирене.

.

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>