Чийзкейк с тиква

Тиква ама тиква.

 

 

за 6 порции:

180 гр заквасена сметана

4-5 сл захар

180 гр крем сирене( или двойно крем сирене(маскарпоне))

2 яйца

2 сл брашно

2 чч( 400-500гр) тиква (рендосана или пюре)

щипка шафран

 

1. Съставките се добавят в посочената последователност, като след всяка се разбърква.

Сипва се във висока тава( при печенето се вдига двойно).

Рендосаната тиква или пюрето( което се прави като печена/варена тиква се намачква с вилица) е най-добре да се добави чак сега- направо в тавата за печене и да не се разбърква много.

2. Пече се на 170 градуса( слаба фурна) за 40-50 минути.

- при печенето е препоръчително тавата да се сложи в по-голяма тава с вода( както се пече крем карамел), но става и без.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>