Течен шоколад с лешников тахан и горски ягоди( Praline paste)

Емблематичната комбинация от шоколад, сметана и ягоди тук идва в агрегатно състояние максимално подходящо за пълното, така да се каже, размазване.

 

По идея на Jean-Charles Rochoux ( Paris)

 

200 гр сметана( от краве мляко)

20 гр мед

150 гр млечен шоколад( с тъмен също става- наситен вкус и по-твърдо)

100 гр лешников тахан( от магазин „Mr Almond“ е много добър)

75 гр сладко от горски ягоди( или малини/ касис) ( тука има добро сладко- https://www.facebook.com/el.marmalade/

 

1. Сметаната се кипва и се маха от огъня. Добавя се мед и шоколад и се оставя 2 минути, след което добре се разбърква.

2. Добавя се таханът и сладкото и отново добре се разбърква.

Съхранение: 2-3 седмици в хладилник

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>