Емблематичната комбинация от шоколад, сметана и ягоди тук идва в агрегатно състояние максимално подходящо за пълното, така да се каже, размазване.
По идея на Jean-Charles Rochoux ( Paris)
200 гр сметана( от краве мляко)
20 гр мед
150 гр млечен шоколад( с тъмен също става- наситен вкус и по-твърдо)
100 гр лешников тахан( от магазин „Mr Almond“ е много добър)
75 гр сладко от горски ягоди( или малини/ касис) ( тука има добро сладко- https://www.facebook.com/el.marmalade/
1. Сметаната се кипва и се маха от огъня. Добавя се мед и шоколад и се оставя 2 минути, след което добре се разбърква.
2. Добавя се таханът и сладкото и отново добре се разбърква.
Съхранение: 2-3 седмици в хладилник