Печен фалафел на фурна

Единственият недостатък на фалафела е, че се пържи- тук този проблем е елиминиран.

 

2 чч варен нахут

0.5 чч брашно( ечемичено, ръж или др.)

сол и пипер на вкус

2 сл шарена сол за фалафел(от магазин „Багдад“ на женския пазар)

1 яйце( по желание)

0.5 чч царевично брашно( или галета)

 

1. Свареният нахут се пасира. Добавя се брашното и подправките и добре се разбърква.

2. Обормят се фалафели( може кюфтета, плочки и пр.), които се овалват първо в яйцето и после в царевичното брашно и се подреждат в тава( леко омазнена).

3. Пече се на 200 градуса( силна фурна) за 20 минути, като посредата на времето се вадят от фурната и се обръщат.

Поднасят се със сос хрян, горчица, доматен сос, соев и пр.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>