Безотказно работеща рецепта със семпли съставки, която пристрастява с богат вкус и прътна задоволителна хапка.
С минимално захар. Без яйца- заменени с паста от фъстъчено масло и банан.
за 16 парчета:
170 гр краве масло( или кокосово- за ВЕГАН вариант)
170 гр захар
170 гр черен шоколад( над 70 % какао)
50 гр фъстъчено масло
120 гр банан( намачкан с вилица)
120 гр брашно( за хляб)
1. На водна баня се слагат маслото, захарта и щоколада и леко се разбъркват докато се стопят и се смясят. Махат се от огъня.
2. Добавя се фъстъченото масло и банана и се разбърква леко. Добавя се накрая и брашното и се разбърква леко с вилица( не с миксер). Пресипва се на не много тънък слой( пръст и половина) в тава с размери 20 на 20 см.
3. Пече се на 160 градуса( слаба) фурна за 35-40 минути( клечка бодната в средата трябва да излиза чиста.
Оставя се напълно да изстине преди да се вади от тавата( иначе ще се начупи).
Най-добър вкус и структура добива след няколко дена в хладилника( ако оцелее дотогава).