Бананово брауни

 

Безотказно работеща рецепта със семпли съставки, която пристрастява с богат вкус и прътна задоволителна хапка.

С минимално захар. Без яйца- заменени с паста от фъстъчено масло и банан.

 

за 16 порции:

170 гр масло( краве)

170 гр захар

170 гр черен шоколад( над 70 % какао)

50 гр фъстъчено масло

120 гр банан( намачкан с вилица)

120 гр брашно( за хляб)

 

1. На водна баня се слагат маслото, захарта и щоколада и леко се разбъркват докато се стопят и се смясят. Махат се от огъня.

2. Добавя се фъстъченото масло и банана и се разбърква леко. Добавя се накрая и брашното и се разбърква леко с вилица( не с миксер). Пресипва се на не много тънък слой( пръст и половина) в тава с размери 20 на 20 см.

3. Пече се на 160 градуса( слаба) фурна за 35-40 минути( клечка бодната в средата трябва да излиза чиста.

Оставя се напълно да изстине преди да се вади от тавата( иначе ще се начупи).

Най-добър вкус и структура добива след няколко дена в хладилника( ако оцелее дотогава).

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>