Чувствителна Ню Ейдж Баница

С козе сирене, с каквито се намерят под ръка буреноподобни зеленчуци, заквасена сметана вместо кисело мляко и шарена сол от далечни земи.

 

За 8 парчета:

1 връзка спанак( или лапад и пр.)

1 връзка лобода( или тученица и пр.)

по 1 шепа магданоз, девесил, киселец, див чесън( и пр.)

2 яйца

5-6 сл заквасена сметана

2 сл тахан( по избор)

300 гр сирене

1 сл шарена сол( арабска или индийска ( от арабски магазин))

1 сл куркума

щипка черен пипер

100 гр масло

8 кори за баница

5-6 капки розова вода( пожелание)

 

1. Зеленчуците се почистват и нарязват.

2. Яйцата се разбиват леко, добавя се сметаната, тахан, натрошено сирене и подправки и се разбърква добре с вилица.

3. Разтапя се маслото. Всяка кора се намазва

първо с 1 сл стопено масло,

после с 2-3 сл от сместа

и накрая се поръсва с една шепа зеленчук.

Навива се на руло и се подрежда в тава.

Наредената баница накрая се залива (обилно) с останалото масло( може и малко шарлан и пр.).

Пожелание може да се поръси с различни сурови семена( мак, слънчоглед, сусам, нигела и пр.).

 

4. Пече се около 25-30 минути на силна фурна- до примамливо зачервяване отгоре.

След ваденето от фурната се напръсква съвсем леко с няколко капки розова вода( или 1 сл вода и захар) и се покрива с кърпа за 10 минути да се задуши и омекне.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>