Типов с квас

 

 

 

По технологията на „Занаятчийски хляб без месене” http://pechen.bg/?p=39 със следните разлики:

 

При „ПЪРВА ФАЗА:  Забъркване на нов квас( от стар квас)” съставките са:

 

70 гр. стар квас

180 гр. вода( 34 градуса)

150 гр. типово брашно( тип 1150)

80 гр. пълнозърнесто брашно( тип 1850)

 

Продължава се по описания начин.

 

При „ВТОРА ФАЗА: Забъркване на тесто” съставките са:

 

480 гр. нов квас( всичкият от първата фаза)

360 гр. вода( 34 градуса)

460 гр. типово брашно( тип 1150)

16 гр. сол

 

Продължава се по описания начин.

 

 

 

Един коментар по „Типов с квас

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>