Гъби с кокос

Изобилният собствен сос, който гъбите пускат  в процеса на тяхното задушаване, само за 15 минути превръща пълномасления кокос и подправките в извънредно ароматна лепкава паста.

 

за 2 порции:

2 сл масло( или олио)

2 скилидки чесън( смачкан)

2 сл джинджифил( нарязан на ситно)

1 люта чушка( нарязана на ситно)

2 шепи гъби( пачи крак или др.)

2-3 сл кокосови стърготини( пълномаслени( от магазина на „Идея Вита“)

1 чл куркума

щипка черен пипер

1 сл индийска/арабска шарена сол( пожелание( от магазин Багдад))

сол на вкус( след като се свали от огъня)

магданоз( за поръсване)

шарлан( или зехтин)( за поръсване)

соев сос и уорчестер сос на вкус

 

1. В маслото се задушават чесън, джинджифил и люта чушка( за 1 минута).

2. Добавят се гъбите( почистени и начупени на 4). Добавят се и подправките. Задушават се БЕЗ капак до НАПЪЛНОТО извиране на отделената от гъбите вода( около 15 минути).

Бърка се от време на време само, към края малко по-често.

Маха се от огъня и се подправя със сол и пипер.

Леко се поръсва с шарлан( или зехтин).

Подпрая се с уорчестър и соев сос.

Еднакво вкусни са топли или студени( студените с малко оцет и нарязан лук се поръсват).

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>