Loze Nargil (Iranian bounty)

Fine flavored Iranian equivalent of the famous “bounty” bar.

 

For 12 bars:

2 cups flaked coconut

1 cup condensed milk

½ tsp cardamom (freshly grounded)

30 gr white chocolate

½ tsp rose water

pistachio for decoration

1. Coconut, condensed milk and cardamom are put in a pot on low fire for 5-6 minutes( with constant stirring).

2. When removed from the fire- the white chocolate and the rose water are added. After 1 minute (for the chocolate to melt), give it a good stir again.

3. The mixture is spread on a thin layer (1.5 sm) and is left to get solid.

After 2 hours it is cut into bars or diamond shapes and decorated with grounded pistachio.

They might be dipped in melted dark chocolate for a classic “bounty” look.

Keep in the fridge for up to 1 month.

 

Фино ароматизиран ирански еквивалент на кокосовия десерт „bounty“.

за 12 парчета:

2 чч кокосови стърготини( пълномаслени( от магазина на „Идея Вита“))

1 чч кондензирано мляко

1/2 чл кардамон( току-що смлян в хаванче)

30 гр бял шоколад

1 чл розова вода

4-5 сл шам фъстък( за поръсване)

 

1. Кокос, кондензирано мляко и кардамон се слагат на умерен огън за 5-6 минути. Бърка се постоянно.

2. След махане от огъня се добавя белият шоколад, изчаква се 1 минута и се разбърква.

Добавя се розовата вода.

Разстила се на тънък блат(1.5 см) в малка тавичка и се оставя да стегне 1-2 часа в хладилник(покрито).

Нарязва се( на ромбове) и се поръсва с натрошения шам фъстък.

Затваря се плътно и се прибира в хладилник.

Срок на годност: 1 месец.

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>