Сухари с квас

Квасът прави тези сухари неразвалими дори във влажно време и на практика вечни.

С ръж, 40% семена, подправени и добре осолени- с тях наистина можем да прекосим пустинята… или поне аз мисля съвсем скоро да видя дали стават и за това.

 

За 2 тави:

40 гр конопено семе( белено)

40 гр тиквено семе( белено)

40 гр орехи

60 гр сусам

230 гр ръжено брашно

1 чл сол

25 гр шарлан( или друго олио)

20 гр мед

100 гр квас( пресен)

170 гр вода

подправки по избор

 

1. Коноп, тиквени, орехи и сусам се смилат на брашно( в блендер) на бързо- ако се мелят дълго се превръщат в масло( тахан).

2. Всички съставки се смесват, разбъркват се и накрая се омесват на бързо( за 1 минута).

Покрива се и се прибира в хладилника за 8-24 часа.

3. След ваденето от хладилника се оставя за ½- 1 час да се отпусне на стайна температура. Разделя се на 2 и после всяка половина се разточва върху хартия за печене на много тънко( 1-2 мм). Не е нужно да се оставя да втасва и може направо да се пече.

4. Пече се( в предварително загрята) на 170 градуса за 16-20 минути (без вентилатор).

По средата на печенето се въртят тавите за равномерно изпичане.

Ако след като изстинат не са чупливи, се досушават за 5-10 минути на открехната( с помощта на дървена лъжица) фурна и с включен вентилатор.

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>