Master Class Brownie „Forum“

 

 

Любимото на всички брауни е един от най-лесните за правене десерти, но се оказва, че и то си има ред съществени тънкости и хитринки.

За да остане влажно и дъвчащо е важно:

- да се следва вярна рецепта( например рецепти, в които има сода или бакпулвер са просто грешни)

- да се пече в слаба фурна без вентилатор

- да не се реже поне няколко часа

 

По рецепта на Scharffen Berger

 

170 гр черен шоколад( над 70%)

170 гр масло( краве)

300 гр  захар

3 яйца( леко разбити)

1 ванилия

125 гр( 2/3 чч) брашно

пожелание 1 чч орехи( или други ядки)

 

1. Шоколадът и маслото се слагат в метален съд- на водна баня ( на слаб огън) се оставят да се стопят. Маха се от огъня.

2. Добавя се захарта и се разбърква. Добавят се леко разбитите яйца и се бърка ( с вилица или тел, а не с миксер) до пълното им смесване. Накрая се добавя брашното и ванилията и леко се бърка докато се смеси всичко( не се прекалява с бъркането и не се разбива).

Сега може да се добавят ядките( а могат и да се поръсят отгоре след пресипването в тавата).

Сместа се пресипва в тава с размери 20 на 20 см( тавата може да е леко набрашнена за по-лесно вадене след печенето). Браунито не трябва да е много тънко, за да не стане сухо и трошливо, перфектната дебелина е около 1 пръст и половина( 3 см).

3. Пече се( в предварително загрята фурна ) на 160 градуса без вентилатор за 35-40 минути( клечка бодната в средата трябва да излиза почти чиста).

4. След печенето се оставя НАПЪЛНО да изстине, след това се покрива плътно и се прибира в хладилник. Разрязва се най-рано на следващия ден.

Най-добро е след 3-4 дена в хладилник.

Срок на годност: поне 2 седмици

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>