Energy bar „Pear + Coconut“

As aromatic as it gets.

 

 

2-3 pears

0.5 cup sugar( brown)

1 cup coconut flakes( full fat)

0.5 cup sesame seeds( raw)

0.5 cup molasses ( carob, grapes, dates etc.) or maple syrup

1  cup pumpkin seeds( raw)

pinch of cinamon and cardamon( optional)

 

1. Cut the pears in pieces, mix with sugar and boil on low fire for 30 minutes, stiring frequently. When most of the water evaporates and it turns into a jam, remove from fire and let cool down.

2. Mix all the ingredients. Spread and press on a baking paper to a thin( 0.5 sm) layer and put in a large baking pan.

3.  Preheat the oven and put the pan in the middle shelf. Bake at 160°C( very low) for 25-35 minutes- be careful NOT to brown it.

Let cool on a wire rack. Cut to bars when it`s still warm.

 

2-3 круши

0.5 чч захар

1 чч кокосови стърготини

0.5 чч сусам

0.5 чч петмез( фурми, рожков, грозде)

1 чч тиквени семки

щипка канела и кардамон( пожелание)

1. Крушите се нарязват, смесват се със захарта и са вари на слаб огън за 30 минути( да стане на мармалад).

2. Всички съставки се смесват в дадената последователност, като след всяка се разбърква.

Сипва се на тънък слой( 0.5 см) в голяма тава, застлана с хартия за печене.

2. Пече се( в предварително загрята фурна) на 160 градуса( слаба) за 25-35 минути. Да се внимава да НЕ загаря.

Реже се докато е още топло.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>