Карфиол на фурна

Здравословната версия на паниран карфиол.

 

1 глава карфиол

2 яйца

сол и черен пипер на вкус

шарена сол или други подправки( по желание)

1 чч царевично брашно( или галета)

 

Карфиолът се начупва на парчета големи колкото орех.

Топва се в яйцата( разбити с подправките) и после се овалва в брашното.

След брашното отново се топва в яйцата.

Подрежда се в тава( застлана с хартия за печене).

Пече се в предварителнозагрята фурна на 200°C до зачервяване( 20-25 мин.)

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>