Топки от Крем сирене с Кардамон

Плътна хапка съпроводена от вкусова експлозия.

 

1 пакет обикновени бисквити

60 гр масло

200 гр крем сирене

1 чл кардамон ( смлян)

80 гр мед

50 гр черен шоколад

 

1. Бисквитите се натрошават на трохи и се смесват с маслото( оставено да се размекне на стайна температура).

2. Крем сиренето се смесва с мед, кардамон и четвъртина от бисквитената смес. Оформя се на топки колкото орех, които се овалват в бисквитената смес. Прибират се в хладилник да стегнат за 1 час.

3. Топките се овалват в стопения ( на водна баня) шоколад и се нареждат на равна повърхност( върху хартия). Съхраняват се в плътнозатворен съд в хладилник.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>