Пълнен патладжан

Вегетарианска разновидност на тази лятна класика.

 

2 патладжана( големи)

1-2 сл мазнина

3 глави лук

100 гр гъби

100 гр домати( рендосани на пюре)

2 чушки( нарязани)

сол

чер пипер

1 чл шарена сол

3-4 скилидки чесън( смачкани)

1 чл куркума( пожелание)

1-2 люти чушки( пожелание)

200 гр сирене

200 гр кашкавал

Сусам за поръсване

 

Патладжаните се режат наполовина по дължина и се издълбават с лъжица на около 0.5 см от обвивката като се внимава тя да не се пробие. Сърцевината се нарязва на малки парчета.

На дъното на издълбаните патладжани слагаме натрошеното сирене.

В голяма тенджера запържваме леко лук.

Добавят се гъбите, чушки, доматите, сърцевината от патладжан и подправки. На среден огън се бърка докато остане на мазнина( 10-15 мин).

С тази смес пълним половинките патладжан и подреждаме в тава.

Пече се на( предварително загрята) силна фурна за около 20мин.

Вадим на бързо тавата,за до поръсим с настъргания кашкавал и най-отгоре със сусам.

Връщаме във фурната да се запаче зе още 10 минути.

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>