Плодово блокче

Домашно сушени плодове в алтернативни форми и вкусове.

 

1 кг смокини

300 гр захар

2 сл пектин

500 гр ядки и семена

 

Смокините се смесват със захарта и пектина. Слага се на умерен огън при постоянно бъркане. След като заври- огънят се увеличава до силен и се засичат точно 5 минути. Маха се от огъня.

Към готовия мармалад се добавят леко запечените( на сух тиган) ядки и семена. Разбърква се. Сместта се разстила на дебелина 1 см върху хартия за печене. Дехидратира се за 6-8 часа на 60 градуса при включен вентилатор и леко открехната врата на фурната( или най-добре в дехидратор).

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>