Kasekuchen

Изварата за този десерт е най-добре да си направим сами. От 2 литра домашно мляко се получава около 400 гр извара- млякото се кипва и се пресича със сока от половин лимон, след което се отцежда в гевгир.

 

Основа:

250 гр брашно

100 гр масло

3 сл( 30 гр) захар

щипка сол

1 яйце

2-3 сл вода( или суроватка)

Пълнеж:

400 гр извара

100 гр козе сирене

60 гр масло

130 гр захар

4 жълтъка

1 чл кардамон( смлян)

сока на 1 лимон

щипка сол

100 гр пукана киноа( може да се намери в DM)

4 белтъка

 

1. Съставките за основата се смесват и се омесва тесто. Тестото се разстила по дъното и страните на форма за печене( 20 на 20 см).

2. Съставките за пълнежа( без белтъците) се смесват добре. Към тях се добавят разбитите на сняг белтъци и съвсем леко се разбърква. Пълнежът се сипва върху основата.

3. Пече се в слаба фурна на 160 градуса( без вентилатор) за 50-60 минути.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>