Лимонови курабийки със шам фъстък

Деликатесни курабийки, включващи само 5 прости съставки( без да броим щипката сол). Лесни за правене, но непосилно трудни за отказване.

Клонят към гурмето, без да трябва кой знае колко префърцунени матеряли- може да се каже: ореховки с шам фъстък.

Меки, извънредно дъвчащи, ароматни и засищащи.

 

За 30 курабийки:

1 белтък

щипка сол

1 чаша захар

1 чаша шам фъстък( смлян)

2-3 сл брашно( пшенично, ръжено или нахутено)

сока и настъргана кора от половин лимонов ( или лайм)

 

Белтъкът и щипката сол се разбиват на сняг. Добавя се захарта и леко се разбърква. Добавят се шам фъстък,  брашно, лимонов сок и кора( ако ви е мил животът- използвайте био лимон, че в кората на обикновените има всякакви химии)  и отново леко се разбърква.

( Част от шам фъстъкът може да се замени с бадем и маково семе)

С помощта на чаена лъжичка се подреждат на малки купчинки в тава( застлана с хартия за печене), като се оставя по 3-4 см меду тях, защото при печенето сами се разстилат.

Пече се в предварително затоплена на 190 градуса фурна за 12-14 минути( готови са когато покафенеят по краищата).

Оставят се да изтинат върху решетка.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>