Житен малц

За по-добър вкус и структура на хляба.

 

1. Покълнете био жито за 2-3 дена- докато кълновете стигнат до дължината на зърната( не повече от като на снимката).

 

2. Изсушете го във фурна с включен вентилатор за 1-2 часа, без температурата да надвишава 40 радуса.

 

3. Оставете на стайна температура да доизсъхне напълно( 4-7 дена).

 

4. Смелете го върху камък- или където имат( например в My Organic Market) каменна мелничка и помолите любезно ще ви го смелят.

 

Съхранение: в хартиен плик остава добър за 2 години.

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>