Туршия от Неугнили Мушмули

Тази нечувана екстравагантност би предизвикала ПОНЕ повдигане на едната вежда дори и на най-оправната българска баба.

Популярна на югоизток от нас туршия свежо разширяваща вкусовите хоризонти.

 

Мушмулите за туршията трябва да са пресни, твърди, бели отвътре и без дефекти, с една дума- неугнили.

Подреждат се в голям буркан, без да се натискат. Заливат се със саламурата.

Претакват се през 2-3 дена.

Готови са след 2 седмици- месото им е останало бяло, но са омекнали.

Саламура:

700 мл вода

500 мл оцет

100 гр сол

150 гр мед

5-6 листа дафинов лист

10 зърна черен пипер

5 зърна бахар

Всички съставки без меда се кипват. След като изстине до стайна температура се добавя меда и се разбърква до пълното му разтваряне. С нея се заливат подредените в буркани мушмули.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>