Баклава покрита с шоколад

Тези са най-добри с поне 2-3 големи лъжици бадемов ликьор в сиропа.

 

Ето някои идеи за различни баклави:

http://pechen.bg/?p=3443

http://pechen.bg/?p=3533

http://pechen.bg/?p=3537

http://pechen.bg/?p=553

Най-лесно се покриват с шоколад баклави, които са завити като пури. За целта се действа по предложените рецепти, но вместо да се редят на слоеве, всяка кора поотделно се поръсва с част от плънката и се навива. След като са наредени плътно и успоредно в тавата, навитите парчета се нарязват перпендикулярно по на 3-4 см.

В разтопения на водна баня шоколад( 70-80% какао) с помощта на 2 вилици всяко парче се топва и овалва набързо. Редят се в тава застлана с хартия за печене и се оставя на студено да стегне.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>