Шоколадов мус „Villa Kula”

Уникално елементарен шоколадов мус, чийто вкус изцяло зависи от качеството на малкото на брой използвани съставки.

Не се изкушавайте да си спестявате работа с помощта на миксер или блендер. Само с тел имате пълния контрол върху степента на разбиване. Да не говорим за терапевтичния ефект от усилието и медитативния досег с чудното трансформиране на продуктите под ръцете ви. Бийте го като истински Про.

Единствената помощ при тази рецепта нека да ви бъде Петият елемент.

 

рецепта: даде ми я сладката Роберта- pastry chef-а на “Villa Kula” Chicago

 

1 С.л захар

3 жълтъка( тук използвах домашни яйца)

 

200 гр. тъмен шоколад( използвах Valhrona Caraibe 66%)

35 гр. масло

1/4 Ч.л. черен пипер( току що смлян)

 

1 С.л. захар

3 белтъка

 

80 гр. сметана( в никой случай не използвайте растителна)

1/4 Ч.л. сол

 

1. Бийте жълтъците със захарта докато си увеличат обема 3 пъти.

 

2. Добавете леко разтопените (на водна баня) шоколад и масло и черния пипер. Много внимателно и бавно разбъркайте с шпатула.

 

3. Добавете разбитите белтъците( бити със захарта до получаване на полу-твърди връхчета). Много внимателно и бавно разбъркайте. Не прекалявайте, не е нужно да са идеално смесени.

 

4. Добавете щипка сол и сметаната(бита до получаване на полу-твърди връхчета). Много внимателно и бавно разбъркайте, без да се престаравате. Изсипете в метален съд( или в индивидуални формички) и загладете отгоре с шпатула. Охладете в хладилник поне 3 часа преди да поднесете.

 

Съхранение: 5 дена в плътнозатворен съд в хладилник.

 

 

 

Един коментар по „Шоколадов мус „Villa Kula”

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>