Цвекло с квас

 

По технологията на „Занаятчийски хляб без месене” http://pechen.bg/?p=39 със следните разлики:

 

При „ВТОРА ФАЗА: Забъркване на тесто” новият квас се разделя на 2 и се забъркват 2 различни теста със следните съставки:

 

Тесто 1

 

240 гр. нов квас

180 гр. вода

180 гр. типово брашно( тип 1150)

50 гр. пълнозърнесто брашно( тип 1850)

8 гр. сол

 

Тесто 2

 

240 гр. нов квас

40 гр. вода

200 гр. червено цвекло( сварено и фино пасирано)

200 гр. типово брашно( тип 1150)

8 гр. сол

 

По описания начин се работи и с двете теста, които в края на фазата се прибират в отделни кутии за бавното втасване в хладилника.

 

При „ТРЕТА ФАЗА: Оформяне на тестото за печене” първата кутия се обръща по описания начин върху леко омазнена повърхност, а втората кутия се обръща направо върху първото тесто, като се внимава двете теста да паснат точно едно върху друго, но ако горното се разтече настрани, НЕ се опитвайте да го намествате и дооправяте- най-важно е да се дегазифицира минимално.

Продължава се по описания начин за оформяне, като двете теста вече представляват едно цяло.

 

Един коментар по „Цвекло с квас

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>